Vragenrubriek

Heeft u zelf een vraag te stellen dan kunt u zich wenden tot de secretaris. Kunt u de onderstaande vraag beantwoorden, mailt u deze dan naar de voorzitter.

Wie weet er meer over deze Van der Neuten?

Zoals u weet kunt u op internet onze website vinden onder https://www.vanderneuten.nl/, en waarschijnlijk weet u ook wel dat u daar via de knop “Roots” onze genealogische database kunt vinden. Wat u daar vindt lijkt misschien wel één grote familie, maar weet u dat daar ook heel eenzame mensen tussen zitten?

  • Neem nou Neeltje van der Neut. Zij is getrouwd met Cornelis Meijndertsz Hoogendoorn. Verder weten we niets over hen. U wel? Ze zijn nu wel erg eenzaam, zo zonder enige relatie in onze database.
  • Nog erger is het gesteld met Andrea Mary van der Neut. Zij is helemaal alleen in onze database. We weten alleen dat ze op 18 oktober 1978 in Toronto (Canada) geboren is. Maar weet iemand wie haar ouders zijn?
  • Ook erg alleen is Barrie van der Neut. We weten alleen dat hij op 16 maart 1980 in Alphen geboren is. Dat zal wel Alphen aan den Rijn zijn, maar zelfs dat weten we niet zeker. Weet iemand wie zijn ouders zijn?
  • Dan noem ik nog twee echtparen waarvan we wel weten dat ze bij elkaar horen, maar verder niet veel.
    • Op 5 november 1936 trouwde Christina J. van der Neut in Benthuizen met C. van Waay. Vermoedelijk is Christina ook in Benthuizen geboren, maar verder weten we niets.
    • Cornelis van der Neut, in 1741 geboren te Hazerswoude, was getrouwd met Immetje Houweling. Van Immetje weten we verder niets, van Cornelis alleen dat hij op 6 augustus 1816 in Hazerswoude is overleden. Is er iemand die wat meer weet?

Hans van der Neut (Rijswijk)

Oproep

Enige maanden geleden werd onze website bezocht door een bezoeker die graag de informatie over de herkomst van ons familiewapen wilde kopiëren. Hij had die informatie ontdekt door op het familiewapen te klikken.Ik heb hem daarvoor toestemming gegeven. Waarom ook niet. De bezoeker kwam zeer enthousiast over. In dat telefoongesprek, vertelde hij dat hij zelf onderzoek deed naar de roots van zijn familie. E.e.a. was te zien op zijn website. Een website die hij ook zelf had gemaakt. De website was prachtig. De afspraak was dat wij elkaar op de hoogte zouden houden. Nu is enige maanden geleden mijn computer besmet geraakt en ben ik vele gegevens kwijt. O.a. ook het adres van de bezoeker.
Als u zich herkent als de bezoeker, wilt u dan contact met mij (voorzitter) opnemen? Het gesprek vond plaats ca. maart/april van dit jaar.

Internet tip!

Als u stamboomonderzoek wilt doen is http://www.stamboomsurfpagina.nl/ een heel interessante website om mee te beginnen. Dit is een “startpagina” voor genealogen, en daar zijn er meer van, maar deze is wel heel uitgebreid. Als u nog geen ervaring hebt met stamboomonderzoek, maar wel belangstelling, scroll dan iets omlaag en ga eerst naar de rubriek “Genealogie voor beginners”. Daar staan links naar websites met heel nuttige informatie, zeker voor beginners.